Bakom hemsidan

profilbild_bw

Vem är tjejen bakom hemsidan?

› Namn: Alexandra Eriksson
› Ålder:
26
› Bor: 
I Nyköping tillsammans med min son och sambo
› Syss
elsättning: Driver eget företag och jobbar som receptionsansvarig på Rygg och Ledkliniken i Nyköping
› Intressen:
Förutom webbdesign och grafisk formgivning, träning och inredning 

Tre snabba frågor

› Vad kan du inte leva utan?
Lypsyl! Jag har ett sjukt beroende av lypsyl och kan verkligen inte gå hemifrån utan att ha med mig ett. Har typ ett i varje jacka och väska (om inte fler…). (Familj och sambo kommer på plats nummer två ;))

› Vad äter du helst?
Chips…. gärna till frukost, lunch och middag. I matväg är jag ett stort fan av fisk, fram för allt lax.

› Vad gör du en tråkig dag?
Något jag älskar att göra är att baka! Kladdkakor är en stor favorit men jag älskar att baka sånt som kräver lite kreativitet, typ tårtor, biskvier, cupcakes.

Kompetenser & Fokusområden

HTML & CSS 90%
WordPress 85%
Fotografering 75%
Grafisk formgivning 80%
PHP 50%
Adobe Photoshop 90%
SEO 60%
Facebook Annonsering 55%

Tre starka egenskaper och sysselsättningen idag

Jag är en framåtriktad, positiv och beslutsam tjej och jag tror det har hjälpt mig mycket att ta mig hit jag är idag.

Idag driver jag mitt egna företag och arbetar på Rygg och Ledkliniken som receptionsansvarig. Jag har även hand om marknadsföring och webbhantering och jag pluggar också en hel del när tillfälle ges. När jag inte jobbar eller pluggar spenderar jag en hel del tid på gymmet, och mitt designintresse sätter sig också i hemmet då inredning är ett växande intresse.

Jag drivs av att hela tiden får utvecklas. Att studera och lära mig mer samtidigt som jag får utvecklas genom att arbeta med mina intresseområden passar mig perfekt.

Egenskaper

Vem är jag som person?

Som person är jag väldigt beslutsam, envis och lättlärd. Jag har lätt för att ta in nya saker och när jag bestämmer mig för något, så slutför jag det. Mina egenskaper har tagit mig väldigt långt och jag hade nog inte orkat med distanskurser, jobb, företag och fritid om jag inte vore så beslutsam som jag är.

Jag tror att mina egenskaper är perfekta för den här typen av bransch, och jag tror man kommer långt med positiva tankar och beslutsamhet.  Att vara kreativ och vilja hjälpa andra med sådant jag kan och är bra på är någonting jag älskar att göra. Att vara ”spindeln i nätet” och se till att skapa röda trådar genom mina arbeten tycker jag är en av de roligaste delarna. Det är också därför jag pysslar med så mycket i företaget. Allt hör liksom samman i webbvärlden. Jag hoppas att kreativiteten och viljan att formge webben stannar med mig livet ut.

Företaget

Att starta eget företag

Bortsett från plugg och jobb så har jag också eget företag. Mitt företag blev registrerat 10 februari 2014, och jag inriktar mig på Grafisk formgivning, Webb/Bloggdesign och Fotografering. Jag anser att dessa tre punkter är väldigt breda, så för att förenkla det är jag med andra ord väldigt intresserad av all form utav Design och Foto. 

Jag har designat bloggar sedan 2009, och kameran har varit en väldigt nära vän sedan 2008 – med andra ord har jag en hel del erfarenhet utav det jag idag jobbar med och det är så fantastiskt roligt att kunna säga att jag är självlärd och har utvecklats på egen hand. Bortsett från de relaterade kurserna jag läst, förstås. Distanskurserna har gett mig mycket kött på benen och jag känner mig säkrare i tjänsterna jag erbjuder.

Skolgång & Kurser

Ett växande intresse för webben

I gymnasiet läste jag Medieprogrammet på Ljud- och bildskolan här i Nyköping där jag varit bosatt nästan hela mitt liv.

Inriktningarna jag valde i gymnasiet var Fotografisk Bild och Webbproduktion. Jag tog studenten våren 2013 och har sedan dess haft många bollar i luften. Under vårterminen 2014 så pluggade jag två kurser på distans via Blekinges Tekniska Högskola, Webbdesign och Webbprogrammering. Jag sökte sedan en lite mer basic distanskurs våren 2015 med inriktning Webbdesign och JavaScript. Under vårterminen 2017 läste jag en kurs i Marknadsföring via högskolan i Kristianstad.

Hösten 2018 var det dags för att utvecklas igen och jag läste då en grundkurs i SEO via Hemsideportalen, och våren 2019 ägnade jag åt webbutveckling via Luleås Tekniska Högskola. 2019 och 2020 bestod också av kurser inom grafisk design för webben och sociala medier.

Jobb & Arbeten

Att utvecklas inom olika områden, och hitta rätt

Jag har sedan 2012 timvikarierat på Samordningscentralen i Nyköpings Kommun, och har under några år haft en del timvikariat med administrativa uppgifter. Under hösten 2014, 2015 och 2016 har jag jobbat som Bildredigerare på Svenskt Skolfoto. Allt från att redigera skolfoton, till att montera ihop kataloger i InDesign.

Mitt huvudsakliga arbete idag är på Rygg och Ledkliniken och Vaccinkliniken i Nyköping där jag jobbar i receptionen. Jag fungerar som spindeln i nätet även här och har också hand om marknadsföring och webbhantering. Här trivs jag som fisken i vattnet och har verkligen hittat rätt! Jag får jobba med kundbemötande, skapa material för tryck och webb, dona med annonsering och jag har fantastiska kollegor och bäst av allt – det jag brinner för kommer till användning.